سه شنبه ٢٨ فروردين ١٤٠٣

 

اخبار > ارائه گزارش عملکرد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قم توسط مدیرکل بنیاد در دهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان قم


  چاپ        ارسال به دوست

ارائه گزارش عملکرد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قم توسط مدیرکل بنیاد در دهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان قم

به گزارش روابط عمومی بنیاد مسکن استان قم دهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با حضور آقایان: شاهچراغی استاندار قم و ریاست شورا, دکتر نوربخش رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و دبیر شورا, دکتر معتمدی معاون امور عمرانی استانداری, حیدری فرماندار قم , بلدی مدیرکل بنیاد مسکن استان و سایر اعضای عضو شورا در سالن کرامت استانداری قم تشکیل گردید.
در این جلسه ابتدا دکتر نوربخش دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان ضمن عرض خوشامدگویی به اعضاء حاضر در جلسه و ارائه مقدمه ای در خصوص  پیگیری منظم و دائم  برای اختصاص ردیف بودجه‌ای مناسب , هم طراز با شرایط استان در بودجه کشور خبر داد.
وی گفت: یکی از دستورات شورای در این جلسه، مربوط به اقدام‌های اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قم در زمینه بحث عمران روستایی به ویژه «طرح هادی روستایی» می باشد که گزارشی در این رابطه توسط مدیرکل ارائه خواهد شد.  
در ادامه مهندس بلدی مدیرکل بنیاد مسکن استان گزارش کاملی از عملکرد , فعالیت های ملی و استانی در سال 99 , اقدامات , پیگیری های انجام شده در سال 1400 و ظرفیتهای قانونی در برنامه های آینده بنیاد مسکن استان  ارائه نمودند.
ایشان با اشاره به وظایف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار کرد: عمده فعالیتهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در بخش های عمران روستایی - بازسازی و مسکن روستایی - مسکن شهری و همچنین بازسازی مناطق سانحه دیده از حوادث و بلایای طبیعی و سایر فعالیت های عمرانی می باشد که فعالیت های بخش عمران روستایی شامل تهیه و اجرای طرح هادی روستایی , صدور اسناد مالکیت روستایی و شهری , تملک و واگذاری زمین های روستایی , طرح بهسازی بافت با ارزش روستایی , طرح ساماندهی کالبدی سکونتگاههای روستایی , خدمات فنی صدور پروانه , طرح بهسازی روستاهای نمونه و هدف گردشگری , احداث مسکن برای محرومین و اقشار کم درآمد در حوزه مسکن شهری ... می باشد.
وی ادامه داد: طرح هادی روستایی طرحی برای ساماندهی و اصلاح بافت موجود, میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی در یک روستا با افق 10 ساله است و تا کنون طرح هادی روستایی و اصلاح معابر در 132 روستای استان قم اجرا شده است. تملک و واگذاری زمین مسکونی با هدف ایجاد انگیزه سکونت وفعالیت برای روستائیان و حمایت از خانوارهای روستایی فاقد زمین برای احداث مسکن و حمایت از مهاجرت معکوس به روستاها است. این بنیاد تا کنون 800 هکتار زمین در 65 روستای استان تملک و 6200  قطعه زمین روستایی نیز واگذارنموده است.
بلدی گفت: اجرای «طرح هادی روستایی» با انگیزه بهسازی محیط روستایی و ارتقای بهداشت، هدفمند کردن ساخت و سازها، تسهیل در عبور و مرور و ایجاد بستر توسعه همه‌جانبه و تسهیل در ارایه خدمات دیگر دستگاه های اجرایی صورت می گیرد.
وی درباره اجرای «طرح هادی روستایی» در قم با بیان اینکه متوسط اجرای این طرح در روستاهای استان ۴۰ درصد است، گفت: تا پایان سال ۱۳۹۹ تمامی ۱۲۵ روستای بالای ۲۰ خانوار دارای طرح هادی هستند و طرح هادی ۶۴ روستا مورد بازنگری قرار گرفته است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قم با بیان اینکه تعداد ۲۰۰ دارای سکنه روستا در استان قم داریم، گفت: در زمینه «تعیین محدوده روستا» از ابتدای شروع این فعالیت تاکنون، طرح تعیین محدوده ۳۸ روستا تهیه شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان قم یکی دیگر از وظایف این بنیاد صدور اسناد مالکیت شهری و روستایی است که این امر باعث ساماندهی و تثبیت نظام مالکیت اراضی واقع در بافت روستایی می شود.
وی  گفت: تا پایان سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۴ هزار و ۲۴۰ جلد سند مالکیت اماکن روستایی و تاکنون تعداد چهار هزار و ۶۰۰ سند شهری صادر شده و امسال نیز برنامه ریزی لازم برای صدور یک هزار و ۵۰۰ جلد سند صورت گرفته است.
بلدی صدور خدمات فنی برای احداث واحدهای مسکونی روستایی را از وظایف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: این بنیاد در پنج بخش استان دفاتر نمایندگی و دفاتر فنی ایجاد نموده تا نیاز به تردد روستائیان به شهر نباشد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قم گفت: موضوعی که در حال حاضر در شهرهای کوچک و روستاهای استان در حال پیگیری هستیم، بحث مسکن محرومان است. و بر اساس تفاهمنامه منعقده فیمابین سازمان برنامه و بودجه , استانداری و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جهت احداث یک هزار واحد مسکونی در روستاها و شهرهای کوچک با توجه به تسهیلاتی که در اختیار این بنیاد قرار گرفته است از برنامه های بنیاد می باشد.
وی افزود: تاکنون حدود ۶۰۰ واحد این واحدها تمام شده و به بهره برداری رسیده است و برای ۴۰۰ واحد دیگر هنوز ظرفیت داریم که افراد ساکن روستاها و یا شهرهای کوچک و فاقد مسکن و یا مسکن مناسب؛ می توانند به دفاتر بنیاد مسکن در مراکز بخش ها مراجعه و تسهیلات مناسبی در این زمینه دریافت کنند.
وی همچنین گفت: با همکاری سازمان بهزیستی، خانوارهایی که دارای ۲ معلول و یا بیش‌تر در روستاها هستند، (که در این زمینه ۲۲ خانوار شناسایی شدند) برای آن‌ها خانه ساخته و تحویل داده شد.
مدیرکل بنیاد مسکن یکی دیگر از اقدامات بسیار مهم بنیاد را بازسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی، ساخت مسکن روستایی و شهری و اجرای طرح های عمرانی برشمرد.
بلدی گفت: فعالیت های حوزه بازسازی و مسکن روستایی شامل طرح  ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی , طرح نظام فنی روستایی , بازسازی مناطق آسیب دیده ناشی از حوادث طبیعی , پرداخت تسهیلات بلاعوض و کم بهره به متقاضیان روستایی و  شهری می باشد.
وی درباره تسهیلات و شرایط وام کم‌بهره طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی گفت: این تسهیلات به منظور ساخت مسکن مقاوم، با دوام و متناسب با نیاز روستاییان، تطبیق کالبد مسکن روستایی با زندگی امروزی به ساکنان روستا و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر پرداخت می شود که امسال سهمیه استان قم در این زمینه یک هزار و ۱۵۰ واحد است.
وی طرح های زیربنایی روستاها را مطلوب عنوان کرد و گفت: برای پیشگیری از مهاجرت روستائیان و با توجه به رشد حوادث طبیعی , طرح های مقاوم سازی از سال 74 آغاز شده است , و درحال حاضر برای مقاوم سازی 250 میلیون تومان تسهیلات بانکی با ضمانت سفته زنجیره ای پرداخت می شود و تا کنون حدود 10 هزار واحد مسکونی در استان مقاوم سازی شده است.
سپس وی در بخش مسکن شهری به طرح مسکن اقدام ملی اشاره نموده و گفت: با توجه به اینکه استان قم دارای سه شهرستان می باشد و در شهرهای اطراف نیز مشکل مسکن به صورت جدی وجود ندارد بنیاد استان با پیگیری و تعامل مطلوبی که با اداره کل راه و شهرسازی داشته توانسته است در جهت تأمین زمین طرح فوق اقدام نماید و در این طرح احداث 4400 واحد برای استان در نظر گرفته شده است.
در ادامه شاهچراغی استاندار قم با اشاره به گزارش‌های ارایه شده توسط اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اظهار داشت: لازم است که یک جمع‌بندی جامع در زمینه روستاها صورت بگیرد.
وی تاکید کرد: باید از توان ملی و ظرفیت های استانی در راستای حل مشکلات مناطق روستایی استفاده کرد و ساخت مسکن در روستاها، باید منجر به بازگشت مردم به روستاها و اسکان در آن بشود.
استاندار قم گفت: دنبال این هستیم که برای هر روستا شناسنامه ای تدوین و در شناسنامه روستاها مشکلات زیرساختی , ظرفیت ها, مزیت ها و پتانسیل های هر روستا لحاظ شود.
استاندار قم با بیان اینکه دولت وسازمان برنامه بودجه به عمران و آبادانی روستایی ورود جدی پیدا کرده است افزود: به عنوان استانی که جمعیت روستایی قابل توجه داریم عمران و آبادانی روستاها از اولویت های اصلی است.


١٠:٥٧ - دوشنبه ٤ بهمن ١٤٠٠    /    شماره : ١٢٦٧    /    تعداد نمایش : ٤٩٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: